Nincs gazdája

2023.08.09. 19:00

Továbbra sincs, aki vállalja az elhagyott autó elszállíttatását

A rendőrség a közútkezelő dolgának tartja a Gesztely és Újcsanálos között veszteglő autó ügyét.

Detzky Anna

Már egy jó ideje az út szélén vesztegel az autó

Fotó: Vajda János

Augusztus 2-án, pénteken adtunk róla hírt, hogy egy elhagyott ütött-kopott zöld Peugeot képez útakadályt a Gesztely és Újcsanálos közötti útszakaszon az egyik sávban, amiről egy olvasónk értesítette szerkesztőségünket. A balesetveszélyes forgalmi helyet bejelentésre a Magyar Közút figyelmeztető bólyákkal látta el, amiről a helyszínen fotósunk is megbizonyosodott. A rendőrséget és a közútkezelőt is megkérdeztük, hogy kinek a felelőssége, hogy elszállítsák a július eleje óta ott veszteglő személygépkocsit.

Senki földjén áll

2023. augusztus 3-án tettük közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. válaszát, amiben egymásra hivatkoznak és mutogatnak.

Most, hogy mindkét fél válasza ismert újra megkérdeztük a rendőrséget és lényegében ugyanazt a választ kaptuk: „Nem lehet kérdés, hogy mi lesz a sorsa az autónak, mivel a két település között található külterület egyik önkormányzathoz sem tartozik. Emiatt a közútkezelőnek kell foglalkoznia a személygépjármű elszállításával” - nyilatkozta szerkesztőségünknek Janasóczki Attila rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának szóvivője.

Csak bízni lehet benne, hogy előbb, utóbb a magyar Közút is így gondolja majd és elszállítják az autót. 

Vagy nem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában