Falunap

2023.08.05. 14:55

A hamburgerimádóknak is érdemes volt Gömörszőlősre mennie (fotókkal)

Az éjszakai vihar sem szegte a gömörbarátok kedvét, hogy ott legyenek a Gömörszőlősi Falunapon.

Szaniszló Bálint

A gömörszőlősi falunapon

Fotó: Szaniszló Bálint

Baráti, beszélgetős, kóstolgatós falunapra vártak szombaton minden gömörbarátot Gömörszőlősre. A falunap központja a Múzeumkert és a Szíves fogadó volt, de a délelőtt a Gömöri Termékboltban kezdődött, ahol frissen, helyben készített hamburgerekkel és helyi szörpkülönlegességekkel, koktélokkal és házi jegesteakóstolóval lehetett indítani a napot. A délután folyamán a hamburgerek és italok, az alkotókkal együtt átköltöztek a Szíves fogadóba.

Gyulai Éva házi készítésű hamburgere és Barna Richárd teakóstolója után a Múzeumkertben az Aranykapu Bábszínház Paprika Jancsi és az ördögök című előadása hívogatott. Ugyanitt a nap folyamán kötetlen programokon vehettek részt a vendégek. A lovak nyelvén: ismerkedés, barátkozás a lovakkal, Trieber Anna lovas tanárral, Zöldlovas Egyesület közreműködésében. Szabadtéri játékok (ugrálóvár és trambulin kicsiknek) is elérhetők a gyerekek számára. Kézműves foglalkozások gömörszőlősi módra, libatollal írás, mesefilm vetítés hagyományos diavetítővel, állatsimogató a helyi háziállatokkal (liba, bárány), kosárfonó bemutató és vásár Pákó Imrével, csak néhány ízelítőként a gazdag programból.

Délután levetítik a Gömörszőlősön élő „világutazó”, Oravecz József filmjét. Ruskó Boldizsár és Demes Zsombor zenés előadást ad, este pedig Márkus Imre következik Retro Discoval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában