Búcsú

2023.07.01. 11:00

Szent László ünnepe Matyóföldön

Szent László búcsút és körmenetet tartottak Mezőkövesden.

Boon.hu

Szent László ünnep

A június 27-én, Szent László király ünnepén megtartott szentmisét az újmisés, Pietro Trevisan atya mutatta be. Az olasz származású atya augusztus 1-jétől a Szent László plébánián káplánként teljesít majd szolgálatot. Prédikációjában egyebek mellett Szent László bátorságáról és a szeretet erejéről beszélt. 

– Jézus tökéletesen összefoglalta a kereszténységet: Szeresd az Uradat, szeresd felebarátodat! Ezt a kereszténységet szilárdította meg Szent László a magyar nép körében. A szeretet a mai társadalomban egy puha, múló dolog, de a szeretet kemény is. A szeretet bátorságot ad. Jézus elsőként felment a keresztre, meghalt értünk, mert szeret bennünket. Szeretni azt jelenti, hogy meghalni. Ha tényleg szeretek valakit, akkor készen állok meghalni érte – mondta Pietro Trevisan. A szentmise után körmenetet tartottak a Szent László téren, a Mezőkövesd Város Fúvószenekara közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában