Átadták

2023.07.04. 16:58

Komlóstetőt és a Mexikó-völgyet köti össze az új kerékpárút Miskolcon (fotókkal, videóval)

A cél az, hogy a környező településekről is meg tudják közelíteni Miskolcot a kerékpározók.

Ujlaki Attila

Fotó: Ádám János

Átadták a Komlóstetőt és a Mexikó-völgyet összekötő erdei kerékpárutat.

A folyamatosan bővülő miskolci kerékpárút-hálózat nemcsak azért fontos, mert a kerékpárral közlekedő városlakók könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek, hanem azért is, mert a Miskolcot átszelő hálózat bővítése hozzájárul az aktív turizmus élénkítéséhez, esetleges új munkaadók megjelenéséhez, mindez által pedig a helyi gazdaság fejlődéséhez, a miskolciak jólétéhez. 

„Újra megvalósult egy útszakasz, amelynek az a célja, hogy Miskolc minél élhetőbb város legyen” – mondta az átadón Veres Pál, Miskolc polgármesere. Hozzátetette: egyre nagyobb az igény az alternatív járművek iránt. Azt is megosztotta, hogy számára külön kedves ez a szakasz, mert egy erdőn keresztül vezet. „Célunk, hogy a környező településeket is el tudjuk érni kerékpárral. Jól látható ez az igény, hiszen a Miskolcra települni szándékozó cégek a kérdéseik soraiba beillesztik azt is, hogy milyen lehetősége van a munkavállóknak a szabadidő eltöltésére” – hangsúlyozta. Az ilyen célokhoz kapcsolódik a többi közt a májusban átadott kerékpárút is, ami Miskolcot és Felsőzsolcát köti össze. Annak a beruházásnak a során 1,3 kilométer hosszú, gépjárműforgalomtól elzárt kerékpárút épült meg. Emellett folyamatban van még több, hasonló jellegű fejlesztés is Miskolcon, az önkormányzat pedig a jövőben is tovább keresi a lehetőségeket, hogy az aktív turizmust és környezetbarát közlekedést támogathassa. Miklós Viktor pályázati főosztályvezető egyedinek nevezte a most átadott kerékpárutat. „A különlegességét az adja, hogy egy 200 méteres szakaszon a Mexikó-völgytől megerősített pályaszerkezettel készült el, hiszen az Északerdő Zrt. munkatársai is használják a szakaszt” – mutatott rá. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázat keretében valósult meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában