Időjárás

2023.07.02. 11:31

Jégeső, viharok miatt adtak ki riasztást: megyénk sem ússza meg az ítéletidőt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére is hétfő éjfélig.

Boon.hu

A Tiszántúlon zivatarokra, jégesőre és erős szélre is számítani kell.

Általában gomolyfelhős idő várható ma sok napsütéssel, de egyes részeken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés - írja előrejelzésében a met.hu.

Záporok, zivatarok egyre inkább csak a Tiszántúlon lehetnek. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen élénk, helyenként erős lesz, emellett zivatarokban is lehetnek átmenetileg erős, viharos lökések. A délnyugati tájakon mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Nyugat felől lassan stabilizálódni kezd a légkör. Reggel, délelőtt még az ország nagyobb részén, délután már inkább csak a Tiszántúlon kedveznek a feltételek zivatarok létrejöttéhez. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék (>10-20 mm, néhány helyen felhőszakadás >25-30 mm), kisebb méretű jég és átmeneti erős (>45-50 km/h), esetleg viharos (>60-70 km/h) széllökés társulhat.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki riasztást. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában