Támogatják?

2023.07.01. 07:00

Ennek tényleg örülnének a pedagógusok

Egy civil kezdeményezés kilencven százalékos kedvezményt javasol a strandfürdőkbe a miskolci pedagógusoknak.

Ujlaki Attila

Fotó: Bujdos Tibor

A közösségi médiában megjelent egy civil kezdeményezés, amely azt szorgalmazza, hogy a miskolci strandfürdőkbe a pedagógusok jelentős kedvezménnyel léphessenek be. 

A miskolci lokálpatrióták közössége által fémjelzett javaslat szerint 90 százalékos kedvezményes belépő járjon minden miskolci pedagógusnak, aki felkeresi a város egyes fürdőhelyét. Szerintük a kezdeményezés „gesztus értékű”. Azt is részletezik, hogy a kedvezmény július 3. és augusztus 31. között legyen érvényes és kizárólag a miskolci állandó lakcímmel és pedagógus igazolvánnyal rendelkező városlakók részére szóljon, valamint az őket elkísérő, legfeljebb két, 18 év alatti személyre. Arra is kitérnek, hogy előterjesztésünk civil kezdeményezés, jelképes, ugyanakkor kifejezi a megbecsülésünket a pedagógusok felé. Szerintük a miskolci közélet dimenziójában szükség van konszenzusos témákra, ez az ötlet politikai oldalaktól függetlenül támogatandó lehet.

Nem tudni, támogatják-e

Megkerestük a Városháza sajtóosztályát azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e a kezdeményezést. Azt írták megkeresésünkre, hogy hozzájuk nem érkezett hivatalos megkeresés a fenti témában. „Egy ilyen döntés meghozatalához – a városvezetés támogatása mellett – a Miskolc Holding Zrt. igazgatótanácsának jóváhagyása is kell” – húzták alá. Arra is kitértek, hogy amennyiben érkezik ilyen javaslat, kezdeményezés, azt az önkormányzat, a Holding és a Miskolci Fürdők Kft. megvizsgálja.

Nyilatkozatban szolidárisak

Májusban a közgyűlés elé terjesztett a Velünk a Város (a várost irányító baloldali városvezető frakció – a szerk.) egy sürgősségi indítványt amely, a pedagógusok melletti szolidaritási nyilatkozat elfogadására vonatkozott. A nyilatkozat lényege, hogy a várost vezető frakció fel kívánja hívni a figyelmet a pedagógusokkal és diákokkal való szolidaritás kifejezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában