Kellemetlen

2023.07.26. 17:20

Az önkormányzat szerint nem ők tiltották le a miskolci születésnapi jótékonysági rendezvényt

A salakmotoros a közösségi oldalán tett közzé nekikeseredett bejegyzést, erre reagált a miskolci önkormányzat.

Boon.hu

Ismét szórták volna a salakot a miskolci pályán

Fotó: Nemzeti Sport/Archív

Ahogy portálunk a közelmúltban beszámolt róla, Mészáros László 1975-től 1980-ig volt a Borsodi Volán SC salakmotorosa július 26-án tölti be 70. születésnapját, és ebből az alkalomból szombatra egy ,,nagy eseményt" szerveznek számára a Népkertbe, egykori sikerei színhelyére. Hétfőn azonban Mészáros arról számolt be a közösségi oldalán, hogy „miskolci vezetők utasítására” nem engedélyezik a rendezvényt, így nem tudják megtartani.

Erre reagálva közleményt adott ki a miskolci önkormányzat. Ebben azt írják: Nem az önkormányzat tiltotta meg a salakmotoros születésnap megtartását a Volán-pályán.

„Közösségi oldalán számolt be Mészáros László „Magányos Farkas”, korábbi egyéni, illetve többszörös csapat és páros magyar bajnok salakmotoros arról, hogy a július 29-re, a Népkert melletti Volán-salakpályára tervezett születésnapi salakmotoros rendezvényét „felsőbb miskolci vezetők” utasítására betiltották.

A bejegyzést átvette a spabook.net internetes oldal, és bár arról, hogy pontosan ki döntött a rendezvény betiltásáról, konkrétumokat nem fogalmaztak meg, a leírtak értelmezhetők úgy is, mintha a tiltást Miskolc MJV Önkormányzata rendelte volna el.

Miskolc MJV Önkormányzata azonban nem hozott és nem is hozhatott ilyen döntést, mivel az önkormányzathoz semmilyen megkeresés sem érkezett a tervezett rendezvénnyel kapcsolatban, se bejelentés, se engedélykérés, a salakmotor-pálya pedig nem a város tulajdonában van, így egy ott megrendezni kívánt eseménnyel kapcsolatban sem az önkormányzatnak, sem a városvezetésnek nincs illetékessége.

Ilyen szándék egyébként fel sem merült volna, még akkor sem, ha az önkormányzatnak bármilyen köze lett volna a rendezvényhez, hiszen Miskolc városa elkötelezett támogatója a sportnak, és lehetőségeihez mérten folyamatosan segíti a helyi klubokat, sportolókat.

Az elmaradt születésnapi rendezvény kapcsán Miskolc MJV Önkormányzata őszinte sajnálatát fejezi ki Mészáros Lászlónak, egyszersmind boldog születésnapot és jó egészséget kívánva neki” – írják a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában