Változások

2023.07.25. 13:00

A lakosság is véleményezte az új menetrendet

A beérkezett javaslatok összefoglaló dokumentum formájában lesznek elérhetők az online felületen.

Detzky Anna

Fotó: Knap Zoltán

Elkészült a MÁV-Start Zrt. és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. 2023. december 10-től érvényes menetrendtervezete, amelyet a lakosság is véleményezhetett.

Várták a javaslatokat

„A hivatalos közforgalmú vasúti és autóbuszos menetrend megrendelője az Építési és Közlekedési Minisztérium, amely számára fontos az utazóközönség véleménye. Emiatt júliusban elindította a 2023/2024. évi vasúti menetrendtervezetek társadalmi egyeztetését. A folyamat célja az volt, hogy ismertté váljon a vasúti közlekedést rendszeresen használók véleménye, a szolgáltatásokkal való elégedettsége. Továbbá az, hogy javaslataik, tapasztalataik felhasználhatók legyenek a következő évi menetrend tervezéséhez” – adta hírül honlapján a MÁV-csoport az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményét.

Bár a Volánbusz vonalain nem történt teljes körű menetrendtervezet-egyeztetés, de például a Budapest–Hatvan vasútvonalhoz csatlakozó új autóbusz-hálózat esetében szintén lehetőség nyílt erre.

Letölthetők a tervezetek

A vasútvonalak menetrendtervezete az alábbi portálon található meg külön vonalakra lebontva, letölthető dokumentum formájában. Ott, ahol nem terveznek változást, a jelenleg is érvényes menetrend látható. A tervezetben megadott adatok később jelentősen eltérhetnek majd a végleges menetrendben. A portálon található még egy mindig hasznos jelmagyarázat, a menetrendi mező részeinek ismertetése és Magyarország vasúthálózatáról egy térkép.

A lakossági vélemények feldolgozása és kiértékelése után, a szóban forgó portálon, összefoglaló dokumentum formájában válik majd nyilvánossá az egyeztetés eredménye – olvasható a portálon. 

Két vonal szünetel

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét érintő változásokat viszont már közölte a MÁV, amelyről a „Kevés volt az utas: két vonalon busz jár vonat helyett vármegyénkben” cikkünkben számoltunk be a minap az Észak-Magyarországban és a boon.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában