Meglepte őket a víz

2023.06.27. 19:00

Villámárvíz a madármentőknél

A teljes kiszáradásig még sok idő kell, hiszen teljesen átázott a talaj.

Pap Gyula

Forrás: Mályi Madármentő Állomás Facebook oldala

„Elöntött minket a víz. A röpdéket, mindent. Minden víz alatt van. Nem tudunk menni sehová... Időt és türelmet kérünk.” - osztotta meg szombaton a Mályi Madármentő Állomás Facebook oldalán Lehoczky Krisztián az állomás vezetője. A hirtelen jött nagy mennyiségű eső megtöltötte a vízelvezető árkot, onnan jött be a kertbe, a ház mögé, a garázsba. A garázsból pedig ki előre a kocsilehajtó vízelnyelőjéig, átment mindenen – idézte fel az esetet. Ami a garázsban volt, elázott a mintegy 15 centiméteres vízben. Az érintett két családnál körülbelül félmilliós kár keletkezett.

„Vasárnap délre sikerült teljesen leszivattyúzni, csak az volt a baj, hogy hátul volt a ház mögött, és ha onnan nem szívjuk ki, akkor az a hat köbméter víz átfolyik a garázson. Természetesen a teljes kiszáradásig még sok idő kell, hiszen teljesen átázott a talaj” – sorolta az állomás vezetője. Videón is bemutatták, hogy a kerti tó felduzzadásával az egyik breki is vándorútra kelt, de brekegése nyomán megtalálták és visszakerült eredeti helyére a barátjához.

Az állomáson is – egy nap szünet után – helyreállt a működés, továbbra is várják a segítségre, mentésre szoruló állatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában