Rendezik az utcaképet

2023.06.13. 16:17

„Tájsebet” gyógyítottak be az Ady-hídnál

Hosszú éveken át állt romos állapotban az Ady-híd sarkán a Vajda Ékszer és Zálognak otthont adó épület, most változás történt.

Megújult az épület az utca sarkán a miskolci belvárosban.

Fotó: Bujdos Tibor

Megkezdte a miskolci önkormányzat a korábban omladozó homlokzatú ingatlan megújítását az Ady-hídnál, amelynek végeztével egy újabb belvárosi tájseb tűnhet el a Széchenyi utcáról és környékéről – mondta el Szopkó Tibor alpolgármester kedden tartott sajtótájékoztatón. A munkálatok részleteit ismertetve elmondta, ha még a házat nem is, de legalább az utcaképet rendezni tudták egy apróbb beavatkozással a Hodobay program részeként. Hosszabb távon egy nagy léptékű felújításra vagy egy szanálásra és újjáépítésre lesz szükség – fejtette ki az alpolgármester. Az épület nem kizárólagosan önkormányzati tulajdonú, hanem társasházként van bejegyezve – ez meghatározza a további építkezést is -, ám az utcafront az önkormányzaté. 

Három hasonló, az évtizedek alatt leromlott állapotú ház sorsáról – egyik például a húszemeletes - is dönteni kell a következőkben. Sikeres program volt a közelmúltban az Északterv épületének a megmentése (magánberuházásban épült ott irodaház és étterem), színvonalával az egész környéket is húzza felfelé magával – emelte ki Szopkó Tibor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában