Nem lesz meleg víz

2023.06.25. 08:30

Pár napig hideg vízben fürödhetnek a távhős lakásokban - Mutatjuk, Miskolc mely részén!

Nyári karbantartásba kezd a MIHŐ, ami azzal jár, hogy csak hideg víz folyik majd a csapokból.

A legtöbb családban ezeken a napokon a tűzhelyen melegítik a vizet

Fotó: MW

Nyári karbantartásba kezd a miskolci távhőszolgáltató MIHŐ, az Avason és a belvárosban június 27-én, kedden 0:00 órától előreláthatólag június 30-án, pénteken 24:00 óráig szünetel a melegvíz-szolgáltatás. A MIHŐ a nyári karbantartás ideje alatt gondoskodik a távhőrendszer ellenőrzéséről, karbantartásáról, ezzel megalapozva a következő fűtési idény üzembiztonságát, tájékoztatta a boon.hu-t a miskolci városháza sajtóosztálya. Hangsúlyozták: a karbantartás során olyan hibákat tárnak fel, szüntetnek meg, melyek télen akár fűtés szolgáltatás kiesést is okozhatnának.

A karbantartási munkák miatt Diósgyőr és Bulgárföld városrészekben, illetve kisebb ellátási területeken előfordulhat a nyár folyamán rövidebb szolgáltatási szünet, melyről az érintett lakóközösségek külön tájékoztatást kapnak.

Csak a hidegvíz-csapot nyissák meg!

A MIHŐ azt javasolja ügyfeleinek, hogy a szolgáltatási szünet alatt ne használják a melegvíz-csapokat, ugyanis a karbantartása idején azokból is hideg víz folyik, amit viszont a melegvíz-mérőóra mér meg és ez indokolatlan többlet költséget okoz a fogyasztó számára. Továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy a lakóépületek belső fűtési rendszerében a nyári karbantartás időszakában is van víz, a radiátorcserét csak a MIHŐ-vel egyeztetve, a fűtési csövek ürítését követően lehet elvégezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában