Onga

2023.06.07. 10:00

Nincs uborkaszezon a kulturális egyesületnél

A beköszönő nyár ellenére sem csökken a programok és rendezvények száma az Ongai Kulturális Egyesület háza táján.

ÉM

A májusi ongai termelői piacon

A hétvégén zártuk a az idei Quintessence 90 órás pálinka- és párlatértékelő-bíráló tréningsorozatot 22 vizsgázóval, akik közül többen hazánkon kívül, Erdélyből és a Felvidékről érkeztek, hogy magasabb szintre emeljék pálinka ismereti tudásukat. A vizsgán minimum 80 százalékot elért részvevők bekerültek a Quintessence Pálinkaverseny bővebb zsűri keretébe – tudtuk meg Takács Lászlótól, az Ongai Kulturális Egyesület elnökétől.

- Más területen sem tétlenkedünk. Nemrég tartottuk meg az idei első, kulturális programokkal színesített termelői piacunkat. Hamarosan a nyomdába kerül az idei pálinkaversenyhez kapcsolódó „A Pálinka Világa 2023” című könyvünk, de a pálinkamúzeumban egy új kiállító terem kialakításán is dolgozunk, ahol magán pálinkafőző berendezéseket szeretnénk bemutatni a nagyközönségnek. Ez utóbbit június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján adjuk át, amikor színes kulturális programokkal, koncertekkel várjuk majd nem csak a helybélieket, hanem más települések érdeklődő látogatóit is. Az esemény a Quintessence (XIII.) Pálinka- és Párlatverseny-fesztivál díjátadó gála és eredményhirdetés elnevezésű Leader pályázati projekt keretében lesz megrendezve közösen Onga város önkormányzatával. Akkor emlékezünk Onga várossá válásának 10 éves évfordulójára is. A nagyszabású rendezvénysorozatot − melynek része lesz veterán autók bemutatkozása, pálinkacímkék és pálinkafőző berendezések szabadtéri kiállítása – kézműves foglalkozások, bűvész bemutató is színesíti, de fellép az Ongai Hagyományőrző Néptánccsoport, a Tehéntánc zenekar, a Miskolci Rézfúvósok, és az estet Roy és Ádám Trió műsora zárja. A pálinkamúzeumban vezetett tárlatvezetésre is sor kerül – tudatta az egyesület elnöke. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában