Emlékezés

2023.06.08. 15:00

III. Hősök útja hadisírgondozó túra

Június 13-án, kedden rendezik meg a III. Hősök útja hadisírgondozó túrát, Miskolc Petőfi tér és a felsőzsolcai 48-as emlékmű között.

PN

Az I. Világháborús Katonatemetőbe (Koleratemető) is eljutnak

Fotó: Ádám János

A 12 kilométeres túrával emlékeznek az idén 175 éves Magyar Honvédségre, érintve a Miskolc környékén található hadisírokat, együtt helyi katonák és kadétok.

Június 13-án, kedden reggel 8 órakor indulnak közösen, katonák és kadétok, a Petőfi térről Felsőzsolcára, hogy út közben felkeressék és rendbe tegyék az elhunyt hősök emlékhelyeit és sírjait. Rácz Péter tartalékos főhadnagy, a MH KIKNYP 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársa a boon.hu-nak elmondta: „Petőfi év apropóján indulunk majd a Petőfi térről, a Hősök temetőjébe megyünk, ahol 3 sírt fogunk rendbe tenni és egy fejfát is állítunk a régi helyére. Felsőzsolca irányába indulunk tovább, a Repülőtér érintésével és át a gáton, Csorba telep irányába és az ismert nevén a Kolera temetőbe, ahol első világháborús sírokat koszorúzunk. Így ér el a 80 főnyi résztvevő a felsőzsolcai csata emlékhelyéhez”.

A túra várhatóan 12:30 körül ágyúlövéssel ér majd véget. A megemlékező túrán közreműködik a Bükkaranyosi Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában