Beruházás

2023.06.14. 16:30

Átadta az Infogroup legújabb ipari-logisztikai csarnokának első ütemét Miskolcon

Miskolci beruházását mutatta be az Inforoup cégcsoport egy kerekasztal beszélgetésen, majd egy személyes bejáráson meg is mutatták a 19 ezer négyzetméteres területet.

Póczos Nikolett

Czifra Balázs, dr. Juhász-Nagy Judit, Veres Pál és Székely Ádám

Fotó: Bujdos Tibor

Az Infogroup átadta az IGPARK Miskolc ipari projektjének első built-to-suit fejlesztését. A miskolci Mechatronikai Ipari Parkon belül elhelyezkedő 19 ezer négyzetméteres területű könnyűipari csarnokot egy nemzetközi gyártó cég igényeire szabva fejlesztette a regionális ipari-logisztikai fejlesztésekre specializálódott cég.
A most átadott csarnok az IGPark Miskolc projekt keretében épülő 33 ezer négyzetméter területű ipari-logisztikai épület első üteme. A fejlesztés a built-to-suit elemen kívül további minimum 14 ezer négyzetméter területet kínál bérbe, így a teljes beruházás értéke meghaladja a 14 milliárd forintot.

Újabb mérföldkőhöz érkezett Miskolc

Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy újabb mérföldkőhöz ért Miskolc, hiszen a város gazdaságfejlesztési koncepciójába illő folyamatról van szó. „A Miskolc tulajdonában lévő iparterületek, lényegében mind gazdára leltek” – jelentette ki. Majd folytatta „egy olyan gazdaságfejlesztési környezet kialakítása volt a cél, ahová olyan cégek érkezhetnek, amelyek nagy hozzáadott értékkel rendelkeznek. Néhány száz fős személyi állománnyal és nagy innovációval rendelkeznek, és a gazdaság minél szélesebb portfólióját hozzák majd ide Miskolcra. Vonzó célpont ma már a befektetőknek Miskolc, hiszen minden segítséget meg tudunk adni a cégeknek a céljaik megvalósítására az úgynevezett egyablakos ügyintézéssel” – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a cégek arra vannak kiéhezve, hogy minél hamarabb termelni tudjanak, ehhez viszont infrastrukturális fejlesztések kellenek. Ez a cég iparcsarnokok építésébe kezdett, ismertette. Miskolc ehhez és a betelepülő cégek működéséhez nagyon komoly szakképzőbázissal tud hozzájárulni, élén a Szakképzési Centrummal és a Miskolci Egyetemmel. Emellett a város lakhatási feltételeket tud biztosítani a munkavállalók számára. Olyan csarnokokat tudnak kínálni az ide települő cégeknek ,melyek az ő gyors gyártási folyamataikat segíti majd.

További területeket készítenek elő

Dukai Zoltán,  a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy egy nagyon hosszú közös munka végéhez értek. Hozzátette: a munka kezd beérni, hiszen 2019 év végétől számos olyan befektetés érkezett Miskolcra, ami csak a várost gyarapítja. Kiemelt célnak nevezete, hogy további területeket készítsenek elő, melyek vonzóak lehetnek az idetelepülésben gondolkodó cégek számára. Elmondta, egy nagyon jó és szoros együttműködés alakult ki a céggel, a Gazdaságfejlesztési Igazgatóság pedig igyekezett minden segítséget megadni a cégnek.

Harminc éves családi vállalkozás

Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója bemutatta a 30 éves családi vállalkozást, amely ingatlanfejlesztésekkel és ipari fejlesztésekkel is foglalkozik. Kiemelte, hogy a cég vezetésében egy négy fős menedzsment áll mögötte, egy jó csapat. A projektről megerősítette: 19 ezer négyzetméteres terület, 14 milliárd forint teljes költségvetéssel, a jelenlegi árak szerint.

És sok száz munkahelyet hoznak létre ezen a telephelyen – emelte ki. Majd érdekességként elmondta, a cég alapítója, az édesapja innen a vármegyéből származik, ezért is fontos számukra ez a projekt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában