Új feladat

2023.05.24. 17:10

Eláruljuk, milyen funkciót kap a Debreczeni Márton Szakképző Iskola perecesi épülete

Ha szükséges tovább tudják bővíteni a tároló helyiségek számát.

Dr. Ignácz Dávid és Bazin Levente

Fotó: Pap Gyula

A több mint 60 éves múltra visszatekintő Debreczeni Márton Szakképző Iskola Perecesen, az egykori bányászok iskolájának épült. Az eltelt évtizedek alatt az intézmény képzési kínálata folyamatosan változott. 2014-ben az iskola a Vasgyár területén található épületbe költözött át. Az eredeti, perecesi épületnek az önkormányzat most új szerepet szán. Az iskolaépület jövőbeli szerepéről dr. Ignácz Dávid, Miskolc  jegyzője és Bazin Levente önkormányzati képviselő, Miskolc önkormányzatának Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke tartott sajtótájékoztatót. 

A polgármesteri hivatalnak jelentős az ügyletforgalma még mindig, amellett, hogy az elektronikus közigazgatásra és papírmentes hivatallá alakulunk át, hiszen a korábbi évek, évtizedek ügyiratait nekünk őriznünk kell, főleg a nem selejtezhető iratokat – fejtette ki a jegyző. Jelenleg ezek több helyszínen a hivatalban, illetve külső helyszíneken vannak, és úgy gondoltuk, hogy jobb, ha egy helyen, egy önkormányzati ingatlanban helyezzük el. Bár az épületüzemeltetés plusz kiadással jár, de ennek az épületnek vannak olyan hasznosítható egyéb funkciói – például a tornaterem vagy a hatalmas szabadtéri terület – amely bevételt tud generálni, és ez nagyságrendben fedezheti a kiadásokat – fogalmazta meg. A földszinti helyiségekben már önkormányzati intézmények számára díszleteket, egyebeket tárolnak, és ha szükséges, tovább tudják bővíteni a tároló helyiségek számát, tette hozzá dr. Ignácz Dávid.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában