Jelentkezés

2023.05.04. 11:01

Tízéves lett a miskolci Helyfoglaló

A Helynekemben megtartandó esemény a közönség számára ingyenesen látogatható.

ÉM

Egy korábbi Helyfoglalón

Fotó: Bujdos Tibor

A Helyfoglaló zenei tehetségkutató 2013-ban indult a miskolci Helynekemben. Ebből adódóan idén már 10 éves a rendezvény, ami az Öröm a Zene program részeként funkcionál, és innen a nyertes bekerül az országos döntőbe.  

A tavalyi évben egy extra ötnapos programsor keretében valósult meg a kétnapos Helyfoglaló, amire negyven jelentkezés érkezett. Az öt nap egyébként a Hangszert a kézbe és egy kiegészítő diákzenekaros tehetségkutatót foglalt még magában, a Helyfoglalót egy Bohemian Betyars-koncert zárta akkor.   

A pandémiával terhelt években volt olyan, mikor a közönség nem látogathatta a versenyt, hogy a városi televízió élőben közvetítette a komplett eseményt. A mostani verseny visszatér a szokott medrébe, egynapos lesz, és június 3-án rendezik meg.

Pályázat 

A Helynekem Kulturális Tér és Szórakozóhely és a rockinform.hu pályázatot ír ki feltörekvő, amatőr zenekarok részére, a Helyfoglaló 2023 Zenei Tehetségkutatón való részvételre. Ez a rendezvény az Öröm a Zene tehetséggondozó program miskolci állomása, innen a nyertes bekerül az országos döntőbe.
Az eseményt június 3-án rendezik meg. Reggel 9 órától lesz a becsekkolás, fellépők sorrendjének kisorsolása, 10 órától megnyitó. A tervek szerint a verseny 18 óráig befejeződik az eredményhirdetéssel a Helynekemben. 

A programban 3 saját szerzeményt (maximum 15 perc játékidő) kell bemutatni, ezt értékeli az öttagú zsűri, és a pontszámok alapján alakul ki a végső sorrend. A nevezési díj 1500 forint zenekari tagonként, amit a helyszínen kell befizetni a regisztrációkor. 

Jelentkezni magyarországi és határon túli magyar együtteseknek lehet a versenyre élő zenei, hangszeres produkciókkal. Fontos, hogy a jelentkező nem állhat szerződésben lemezkiadóval, a magánkiadásban megjelent zeneanyag nem kizáró tényező. A szervezők backline-t biztosítanak a színpadon, alapdobszereléssel.

Így kell jelentkezni 

A jelentkezési határidő május 22. A versenyre kizárólag e-mailben lehet jelentkezni egy kitöltött jelentkezési lappal és egy link vagy zenei fájl csatolásával, ami a zenekar minimum 1 darab saját számát tartalmazza (maximum 3 darab), illetve 1-2 fotóval a zenekarról. Ezeket a [email protected] címre kell elküldeni, a tárgyban szerepelnie kell: „Jelentkezés a Helyfoglaló 2023 tehetségkutatóra”, utána pedig a zenekar nevét kell beírni. 

A szervezők az előválogatás jogát fenntartják a beküldött érvényes jelentkezések alapján. A kiválasztott (előzsűrizett) zenekarok e-mailben értesítést kapnak május 28-ig arról, hogy bejutottak a tehetségkutatóba. Zsűritagok: Andrásik Remo, a Hanosz főtitkára, zenész, gitártanár, Károly Tamás producer, stúdiós szakember,  Fekete Szilárd, a Rotor dobosa, a Gitármánia tábor tanára, Nahaj Péter zenész, a Sky Fanatic énekese. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában