Karitatív

2023.05.09. 20:00

Nyolc keréken jött a segítség

Az esélyteremtő programokat minél több intézményében szeretné megvalósítani a Segélyszervezet, ennek alapfeltétele a mobilitás.

ÉM

Az Ökomenikus Segélyszervezet megalakulásától jelen van megyénkben, intézményrendszerén keresztül segítve a régióban élő hátrányos helyzetű családok felzárkózását. Kiemelt célkitűzése a gyermekek szegénység okozta hátrányainak leküzdése, a lemaradások kialakulásának megelőzése, valamint a családok felzárkózásának elősegítése munkaerőpiaci programokkal. 

A segélyszervezet hazai szociális segítő munkájának egyik legfontosabb célja a hosszútávú esélyteremtés, ahol kiemelt helyen áll a gyermekek komplex készség- és képességfejlesztése, illetve a családok felzárkózásának megoldása. Jól példázza ezt a Vizsolyban létrehozott varroda is, amit kedden meglátogatott Lévai Anikó jószolgálati nagykövet.  

Az esélyteremtő programokat minél több intézményében szeretné megvalósítani a Segélyszervezet, ennek alapfeltétele a mobilitás. Ebben nyújt hathatós segítséget a Marcarius Flottakezelő Kft. és a Porsche Hungaria Kft. 

A részleteket kedden ismertették a Segélyszervezet vizsolyi Jelenlét Pontján, ahol átadták azt a két Skoda típusú személyautót, amelyeket a következő két évben használhat a Segélyszervezet, esélyteremtő munkájának kiterjesztéséhez. A támogatás ezenfelül kiterjed a karitatív szervezet munkája során fellépő szállítási, logisztikai kapacitási problémák megoldására, illetve hirtelen előállt krízishelyzet esetén további járművek  rendelkezésre bocsátására. Az együttműködési megállapodás aláírásán részt vett Lévai Anikó a Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László a segélyszervezet elnök-igazgatója, Németh Balázs a Porsche Hungaria Kft ügyvezetője, Rónai-Horst László a Mercarius Flottakezelő Kft ügyvezetője, Dr. Szegedi Szabolcs vizsolyi polgármester és Gáncs Kristóf a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.  

Lévai Anikó a program elején megtekintette a vadonatúj varrodát, ahol – a Gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban – hivatásos varrónő vezetésével rászoruló családok asszonyai varrnak a segélyszervezetnek felajánlott használt ruhákból termékeket. Lévai Anikó nem csak a felnőttek értékteremtő munkájával ismerkedett, de elbeszélgetett a gyerekekkel is, akik kreativitásukat, kézügyességüket mutatták be a Jelenléti Pont egyik helyiségében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában