Baleset

2023.05.15. 16:22

Miskolci sérültjei is vannak a szlovákiai buszbalesetnek!

Az elhunytról még nem lehet tudni, hogy vármegyénkbeli-e vagy sem, ahogy azt sem, hogy pontosan hány miskolci sérült meg a balesetben.

BOON

Forrás: Szlovák Tűzoltóság

Ahogy már beszámoltunk róla, súlyos baleset történt a szlovákiai D2-es autópályán. A jelenlegi információk szerint a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg. A szlovák mentőegységek négy vagy öt kórházba szállítják a sérülteket.

A helyi rendőrség azt írja, nem sokkal 11.00 óra előtt történt a közlekedési baleset a D2-es főúton a Závodi pihenőállomás közelében. A sofőröket megszondáztatták, de negatív lett az eredmény.

noviny.sk 59 sérültről ír, a TV JOJ szerint egy 56 éves férfi veszítette életét a balesetben. Úgy tudni, egy román sofőr ült a kamion volánja mögött, alig egy perce állt a leállósávban, amikor 100 km/h-s sebességgel belehajtott hátulról a magyar autóbusz. Az autóbusz sofőrje elaludhatott, számolt be róla a bumm.sk.

Forrás: Szlovák Tűzoltóság

Az esetről folyamatosan tájékoztat Meczer tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, aki jelezte, hogy a pozsonyi nagykövetség munkatársai a helyszínen vannak. A Külgazdasági és külügyminisztérium azt kéri, a hozzátartozók a sérültekről a magyar konzuli szolgálat honlapján lévő call center számán érdeklődjenek.

Több, mint tízen Martinkertvárosból

- Egy tagunk a balesetet szenvedett buszon tartózkodott, de az utazás országos szervezés volt, mert budapesti utasok is vannak. Viszont nem mi, hanem martinkertvárosi nyugdíjasok szervezték meg a csatlakozási lehetőséget az utazáshoz. A mi tagunk csak könnyebb sérüléseket szenvedett a lábán és jelenleg egy sátorban tartózkodik. A helyszínelés reggel óta folyik. A súlyos sérülteket kórházba szállították és egy halott van, de az ő kilétéről nincs információ – erősítette meg a miskolci részvételt Siska Andrásné, a Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének elnöke.

Forrás: Szlovák Tűzoltóság

- A mi klubunkból 10-12 fő volt fenn a buszon, de nem a klub részéről szerveződött az utazás és nem kizárólag nyugdíjasok számára. Viszont a baleset részleteiről én is csak az internetről értesültem, arról, hogy mind az 55 fő megsérült – nyilatkozta szerkesztőségünknek Greutter Zoltánné, a Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában