Aláírták a megállapodást

2023.05.04. 17:48

Gyümölcsöző együttműködésben bíznak

További előnyöket remélnek a közös tevékenység alapjául szolgáló megállapodástól.

Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke és Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora

Fotó: Vajda

Sajtónyilvános rendezvényen erősítette meg többéves regionális együttműködését, és emelte országos szintre a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal a Miskolci Egyetem. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása csütörtökön a Miskolci Egyetemen történt. A rendezvényen részt vett Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Kovácsné Fecz Csilla, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője.

Kölcsönös segítség

Gyakornoki program, közös projektek, tudományos tapasztalatcsere – csak néhány elem a Miskolci Egyetem, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új megállapodásából. Az együttműködési megállapodás révén a NAV ismeretei beépülnek az egyetem tantárgyi programjába, az adóhatóság kutatási témákkal, projektmunkákkal is támogatja az oktatók, valamint a hallgatók tudományos és kutató tevékenységét. A NAV bevonja gyakornoki programjába az egyetem hallgatóit, ami kölcsönös előnyökkel jár: a diákoknak kapcsolódási pontot jelenthet a közigazgatás egy speciális, egyre inkább adatalapú, gyorsan fejlődő ágához, a NAV-nak pedig értékes, képzett humánerőforrást biztosít szakembergárdájának folyamatos utánpótlásához, megújításához – hangzott el többek között a rendezvényen. Az országos szintre emelt megállapodás ünnepélyes aláírása után a résztvevők megnézték az eddigi közös munka színtereit, és áttekintették az együttműködés témáit. A Miskolci Egyetem bemutatta a Fintelligence modern pénzügyi oktatási centrumát és a pénzügyi-számviteli tanirodát, végül a programot a pénzmosás elleni küzdelemről, valamint az informatikai képzési portfólióról szóló előadások zárták a Miskolci Egyetem mintatárgyalójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában