Bemutató

2023.05.08. 19:30

Megtapasztalták a diákok, milyen érzés, amikor kattan a bilincs

A Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium aulájában rendezték meg az ott rendészeti oktatásban részesülő diákok számára a rendvédelmi szervek munkáját bemutató nyílt napot.

BOON

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A rendezvényre meghívást kapott a rendőrség, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás és az Országgyűlési Őrség is, valamint a Miskolci Rendvédelmi Technikum, és a Miskolci Egyetem.

A nyílt nap alkalmával az érdeklődő diákok megismerkedhettek a megjelent szervek napi feladataival, a munkájuk által alkalmazott eszközökkel.

A rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet kutyavezetőjének rövid előadásából megtudhatták, hogy hogyan kerül kiképzésre a büntetés-végrehajtási intézetekben dolgozó kábítószer kereső kutya, illetve betekintést nyerhettek a járőr képzettségű kutyák kiképzési tematikájába, illetve a kézben tarthatóság fontosságára. A bemutató során végignézhették, hogy hogyan találja meg az előzőleg elrejtett tárgyat és hogyan jelzi vezetőjének. Ezt követte az engedelmességi gyakorlatokat végrehajtó „négylábú kolléga” bemutatója.

A nyílt napon az intézet műveleti csoportja szemléltette, hogy az intézkedésnek aktívan ellenszegülő fogvatartottal szemben hogyan kell jogszerűen és szakszerűen intézkedni.

A tanulók kipróbálhatták a napi szolgálat ellátása során alkalmazott mozgáskorlátozó és kényszerítő eszközöket, megtapasztalhatták milyen érzés, ahogy kattan a bilincs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában