Ismerkedés

2023.05.05. 11:45

Matekverseny a gimiben

136 diák vett részt a Hancsók Kálmán Matematikaversenyen, amelyre Mezőkövesd testvérvárosából Kézdivásárhelyről is érkeztek diákok.

BOON

Forrás: Mezőkövesd.hu

A Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum immár 49. alkalommal szervezte meg a kétfordulós (írásbeli és szóbeli) matematikaversenyt. Idén a gimnáziumi diákokon kívül a technikumi képzésben tanulók is indulhattak. 136 versenyző vett részt az írásbeli fordulón, ahonnan 17 középiskolás jutott tovább a szóbeli fordulóba. 

Az eseményre Mezőkövesd testvérvárosából, Kézdivásárhelyről is érkeztek diákok. A kézdivásárhelyi Dr. Csiha Kálmán Református Kollégiumból és a Nagy Mózes Elméleti Líceumból érkező tanulók és tanáraik a matekversenyen való részvétel mellett Mezőkövesddel is megismerkedtek látogatásuk során. Egyebek mellett strandoltak a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben, kirándultak Egerben, ellátogattak a Matyó Múzeumba, sétáltak a városban, ismerkedtek a matyó kultúrával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában