Kultúra

2023.05.04. 14:30

Itt a tavasz, nyitottak az intézmények

Fél év szünet után újra látogathatóak Ózd kulturális központjai.

ME

Az Olvasó újra megtelhet élettel 

Fotó: ME

A jelentős mértékben megnövekedett energiaárak miatt a fűtési szezon kezdetén Ózdon is több városi fenntartású intézmény bezárása mellett döntött az önkormányzat. Az elmúlt hónapokban végzett racionális gazdálkodás, valamint a jobb időjárás beköszöntével azonban nincs akadálya annak, hogy az intézmények újra látogathatóak legyenek a nagyközönség számára.

Mint arról korábban is beszámoltunk Ózdon először a Városi Tanuszoda nyitott ki. A folyamatos működés érdekében az önkormányzat szakbizottságának vezetője kéréssel fordult az államtitkársághoz, hogy biztosítsák a város számára a rezsiköltségek kifizetéséhez szükséges összeget. Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár segített is, több mint 18 forinttal, amit az idén felmerülő számlák kiegyenlítésére fordíthat a fenntartó.

Éledezik a kultúra

Május 2-án pedig a kulturális intézmények is megnyitották a kapukat az egykori kohász városban. Mostantól a Városi Könyvtár Petőfi úti intézményegysége, valamint az Olvasó, a Városi Múzeum és a Civil Ház is várja a látogatókat.

– Nehéz feladat félév leállás után visszaszoktatni a kultúrát szerető közönséget azokra a telephelyekre, amelyek hosszú időn keresztül tárt karokkal vártak mindenkit - fogalmazott Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezetője. - Mi viszont mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez sikerüljön. Jobbnál jobb programokkal és a civil szervezeteknek, egyesületeknek hely biztosításával igyekszünk újra megtölteni élettel a falakat. 

Az Olvasóban májusban több program is lesz. Egy folyósótárlat nyílt május első munkanapján, majd egy gyermekszínházi előadás következik, a hónap végén pedig Kovács Kati élő koncertjére várják a vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában