Eladták, beépítik

2023.05.22. 17:00

Csak egy talpalatnyi zöldet szerettek volna Diósgyőrben

A Fehér Akác lakóparknál volt egy kis zöld terület, egy kis "oázis" – ahogy olvasónk nevezte, a sok beton között. De csak volt: beépítik.

PN

Már jól látszanak a helyszínen a garázssor alapjai

Fotó: Bujdos Tibor

Egy kis füves területen tudtak a gyerekek focizni, kikapcsolódni a Fehér Akác lakóparknál. Most viszont olvasónk úgy tudja, 30-40 autó beállására alkalmas garázst épít oda egy vállalkozó. 

A lakókat erről a tervről olvasónk elmondása alapján meg sem kérdezték, kész tények elé állították őket, és már nem tehettek semmit. Olvasónk néhány éve fák telepítésére figyelt fel a területen, melyeket egy idő után mégis kihúztak valakik a földből, gyökerestől - tudomása szerint 19 millió forintért megvették a területet. A környéken élők félnek, hogy ingatlanjaik így veszítenek majd értékükből is, és az a talpalatnyi zöldterület is eltűnik a környezetükből.

A panasszal az önkormányzat sajtóosztályához fordultunk, amelytől néhány nap múlva a következő választ kaptuk:
„Az említett területen fekvő ingatlant a tulajdonos önkormányzat megfelelő szintű jóváhagyását követően, nyílt pályázat útján értékesítette a Miskolc Holding Zrt., amelyen bárki részt vehetett. Ezen ingatlan esetében 4 pályázó adott be érvényes ajánlatot. A több érvényes ajánlat alapján kötelezően lebonyolított versenytárgyaláson az értékbecslés alapján meghatározott, induló bruttó 19 millió 500 ezer forintos ár helyett a pályázat nyertese bruttó 35 millió 700 ezer forintos áron vásárolhatta meg az ingatlant. A területen pedig olyan felépítmény építhető, amelyet Miskolc Helyi Építési Szabályzata arra a zónára engedélyez. Arról, hogy a tulajdonos mit tervez a területre, ő tud bővebb információt adni” – közölték.

Nem jutottunk nyomára

Kértük, adják meg a tulajdonos elérhetőségét, hogy terveiről megkérdezzük, de azt nem adhatták ki, személyiségi jogokra hivatkozva. Természetesen szívesen megszólaltatnánk, de eddig nem jutottunk nyomára.

A helyszínen jártunk, azt tapasztaltuk, hogy már letették - vélhetően - a leendő garázsok alapjait. Egy arra járó is ezt erősítette meg, szerinte is úgy tűnik, hogy garázsok épülnek majd ide. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában