Ez van hátra

2023.05.18. 07:00

Ekkortól használhatók az avasi hulladéklerakó szigetek!

Az átadás ugyan már több mint egy hónapja volt, azonban az önkormányzat szerint még vannak utómunkálatok.

UA

Egy hónapja adták át

Fotó: Ádám János

Már több mint egy hónapja átadták a süllyesztett hulladéklerakó szigeteket, azonban még mindig kordonok védik az edényeket. Korábban avatóünnepséget tartottak a „Miskolc-Avas földbe süllyesztett hulladéktároló szemléletformálás és építési beruházás” című projekt keretében. Amelyen Veres Pál, Miskolc polgármestere, azt mondta, hogy az önkormányzat folyamatosan arra törekszik, hogy lehetőségeihez mérten csökkentse a működéséből fakadó környezeti terhelést és felhívja a figyelmet a könyezettudatos gondolkodásra és cselekvésre.

Május végére már birtokba vehetik

A program keretében készültek el az új, speciális hulladékgyűjtők, amelyek a föld alatt raktározzák átmenetileg a lakossági hulladékot. A régióban egyedinek számító avasi mintaprojekt során a városrészben öt ponton alakítottak ki ilyen gyűjtőszigeteket, ahol szelektíven is gyűjthető a hulladék. A projekt 200 millió forintból, állami támogatással valósult meg, az önkormányzatnak nem került pénzébe. Mivel a lakók továbbra sem használhatják a hulladéklerakókat, az önkormányzat sajtóosztályához fordultunk az ügyben. 

Azt írták: A földbe süllyesztett hulladéktárolók fizikai megvalósítását követően még szükséges egyes pótmunkák elvégzése úgy, mint gallyazások, tereprendezés, tájékoztató táblák kihelyezése, illetve a bedobó szerkezetek felmatricázása, amelyek folyamatban vannak.  Arra is rámutattak, hogy ezeket a tárolókat több mint 600 lakás tulajdonosai használhatják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában