Négynapos hétvége

2023.04.06. 19:00

Ünnepi üzemmódba lépünk

Négynapos hosszú hétvége vár ránk, amikor sok minden változik: nincs nyitva, vagy másképp jár.

BOON

Fotó: Török János

Jobb volt ma letudni a vásárlást, mert az üzletek nagypénteken zárva tartanak. Szombaton a megszokott nyitvatartási rendre számíthatunk, de húsvét vasárnap és -hétfőn zárva lesznek az üzletek.

Húsvétkor – ha korlátozottan is, de – lehet piacra menni: Miskolcon a Búza téri, a Vasgyári és a Zsarnai piac is ünnepi nyitva tartással várja a vásárlókat. Április 7-én, nagypénteken a miskolci Búza téri őstermelői piac és a Vasgyári piac 5:00-tól 13:00-ig tart nyitva. Április 8-án, szombaton a megszokott nyitva tartás szerint üzemelnek a városi fenntartású piacok. Április 9-én, húsvét vasárnap – a kereskedők kérésére – kinyit a Zsarnai piac, a vásárlókat 7:00 és 15:30 között várják. A Búza téri őstermelői és a Vasgyári piac zárva tart, húsvét hétfőn pedig egyik piac sem nyit ki.

Vonattal, busszal

Ha utazást szervezünk, akkor vegyük figyelembe, hogy a MÁV-Start járatai április 6-án, a tavaszi szünet első napján a pénteki, 7-én a szombati, 8-án és 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Tavaly a húsvéti időszakra közel nyolcszázezren váltottak vasúti menetjegyet, s ebben a bérlettel utazók nincsenek benne. Ezért idén is a kihasználtabb reggeli és délutáni intercity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően. Mint figyelmeztetnek: érdemes elővételben megvásárolni a menet- és helyjegyeket. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 6-án 10 órától április 10-én éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején. Április 6-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 7-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 8-án a szabadnapon, 9-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 10-én, húsvét hétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. Április 11-én a hét első tanítási szünetes munkanapjának, míg 12-én munkanapnak és a hét első tanítási napjának megfelelő menetrend lesz érvényben. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában