Üléseznek

2023.04.27. 07:00

Közgyűlési vitát gerjeszthet Miskolc közbiztonsága

A Miskolci Rendőrkapitányság és a Miskolci Önkormányzati Rendészet tavalyi munkáját is értékelik a miskolci közgyűlésen.

Szaniszló Bálint

Munkában a miskolci rendészek

Fotó: Vajda János

A szerda esti állapotok alapján 16 napirendi pont szerepel a miskolci önkormányzati testület csütörtöki, április rendes ülésének napirendjén.

A legnagyobb közérdeklődést kiváltó téma minden bizonnyal a város közbiztonsági helyzete lesz. A testület ugyanis meghallgatja a Miskolci Rendőrkapitányság és a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetőjének beszámolóját az elmúlt évi tevékenységükről.

Megadhatja az alaphangot az, hogy a rendőrség beszámolója szerint Miskolcon a a regisztrált bűncselekmények száma hosszú éveken át csökkenő tendenciát mutatott, azonban tavaly – a 2021-es esztendőhöz képest – 16,4 százalékos emelkedés volt tapasztalható, a 2021. évi 2923-hoz képest 2022-ben 3404 volt a számuk.

Az emelkedés részben betudható a járványhelyzet feloldásának, illetve annak is, hogy több fokozott közúti ellenőrzést tartott a közlekedésrendészet, így több volt a felderített ilyen bűncselekmények száma. A Miskolci Rendőrkapitányság továbbra is fokozott figyelmet fordít a bűnmegelőzési tevékenységre, amelynek fontos része az állandó közterületi jelenlét.

Változott az ingerküszöb 

A Miskolci Önkormányzati Rendészet 10 esztendeje fontos eleme a miskolci közbiztonságnak és azt a célt szolgálja, hogy Miskolc lakói és a városban megfordulók egyre nagyobb biztonságban érezhessék magukat. Mostanra azonban olyan helyzet alakult ki, hogy az ingerküszöb változásával a lakosság tagjai a kisebb súlyú jogsértéseket is nehezebben élik meg. Ez a helyzet még nagyobb terhet helyez a rendészet munkatársainak vállára is. 

A közgyűlésen, amelyről online tudósítást adnunk a boon.hu oldalán, szó lesz továbbá a város területén működő térfigyelő rendszer bővítéséről, a városi tűzoltóság munkájáról is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában