Bükkaranyos

2023.04.19. 11:57

Félszáz éves jubileum Bükkaranyoson

50 éve áll a gyermekek szolgálatában a helyi óvoda, ezt ünnepelték Bükkaranyoson.

BOON

Fotó: Csendes Szonja

Az intézmény a volt katolikus iskola falai között – némi átalakítás után – 1972. szeptember elsején kezdte meg működését. 1997-ben csoportszobával, tornaszobával bővült, majd 2013-2015. közötti korszerűsítésekkel nyerte el a mai arculatát.

– Az óvoda az elmúlt 50 évben végig teltházzal működött, mindig az volt az alapelv, hogy a gyermek a legfontosabb dolog az ember életében, ehhez mérten próbáltuk biztosítani az ellátásukat, nevelésüket, a szülök megelégedésére – tájékoztatott Nagy Lajos polgármester. – Bükkaranyoson egyre több a gyermek, a bölcsődében és az óvodában a környezeti nevelésre alapuló programot 7-8 választható fejlesztési programmal – például nyelvtanulás, tánc, hitéleti oktatás – egészítjük ki és több olyan alkalmat is szervezünk az év folyamán, amin a szülők közösen vehetnek részt gyermekeikkel.

Fotós: Csendes Szonja 

Az ünnepségen felidézte az indulás pillanatait Szabó Péterné nyugalmazott óvónő és Érsok István volt tanácselnök – az akkori vezetők – valamint képekben mutatták be a fél évszázad főbb eseményeit. Az eseményen részt vett Tállai András miniszterhelyettes. a térség országgyűlési képviselője, aki elismeréssel szólt a Bükkaranyoson folyó oktatási-nevelési munkákról és fejlesztésekről.

Fotós: Csendes Szonja 

A szervezők az évek alatt összegyűlt fotókból, játékokból, emléktárgyakból egy kiállítást készítettek, mely április 30-ig tekinthető meg a helyi művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában