Maradandót alkothatnak

2023.04.10. 18:30

Állatotthon kifestő - várják a falra szánt pályamunkákat

ÉM

Ezt a falat díszítik majd a pályázaton nyertes művek

Rajzpályázatot hirdetett a Miskolci Állategészségügyi telep helyi általános iskolák felső tagozatos, valamint középiskolás osztályok számára „Állatotthon kifestő” címmel.

A legsikeresebb pályaművet beküldő osztályok tagjai részére a szervezők belépőt biztosítanak a Miskolci Állatkertbe, valamint az alkotásaik helyet kapnak majd az állategészségügyi telep épületrészeinek utcafronti falán, ahová a győztes osztályok tanulói festhetik fel az általuk elképzelt képeket.  

A szervezők szándéka a többi közt az is, hogy ráirányítsák a figyelmet a felelős állattartásra és az állatok örökbefogadására. Magyarországon napjainkban a felmérések szerint 3-4 millió közötti kutya él, körülbelül 300 ezer viszont gazdátlan. Ezeknek az állatoknak pedig csak a töredékét tudják befogadni a menhelyek. A helyzetért leginkább a felelőtlen állattartás és a meggondolatlan szaporítás a felelős. Ezen a helyzeten próbál javítani az akciót szervező Miskolci Állategészségügyi telep, elkezdve a szemléletformálást már iskolás korban, hogy a következő generáció felelős állattartóvá válhasson.

A pályaművek beadási határideje: 2023. április 28. péntek. Erre az e-mail-címre várják a munkákat: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában