Rendhagyó verseny

2023.04.05. 14:57

A közhiedelem szerint Albert Einstein is diszlexiás volt

Versmondásban, történetírásban, és népdal éneklésben mérhetik össze a tudásukat az SNI-s diákok.

ÉM

Fotó: Pap Gyula

A Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskolában hagyományteremtő szándékkal "Siker Neked Is!" címmel szerdán városi versenyt rendeztek általános iskolák 1-8. osztályos SNI tanulói számára több kategóriában. 

A verseny kiemelt célja, hogy versenyzési lehetőséghez, sikerélményhez juttassuk azon SNI tanulókat, akik különböző területeken tehetségesnek érzik vagy csak szeretnék megméretni magukat, de a különféle tantárgyi versenyeken nem indulhatnak - mondta el dr. László István tankerületi igazgató. 

– Az ötletet az adta, hogy egy értekezleten felmerült, hogy a diákok ímmel-ámmal jelentkeznek a tanulmányi versenyekre akik inkább lelkesek azok a sajátos nevelési igényű tanulók, de nekik adottságaiknál fogva kevesebb babér terem - idézte fel Pekár Sándor intézményvezető helyettes. 

– Innen jött az ötlet, hogy Siker Neked Is! elnevezéssel számukra rendezzünk versenyt. A tankerület is mellé állt a hiánypótló kezdeményezésnek így állami és egyházi fenntartású iskolákat invitáltunk Miskolcról és a környék településeiről - tudtuk meg Simon Éva intézményvezetőtől. 

Négy kategóriát hirdettek meg 15 iskolából mintegy negyven gyerek jelentkezett. Versmondásban, történetírásban, és népdal éneklésben mérhették össze a tudásukat korosztályok szerint kategorizálva. Ez kiegészült egy a Petőfi évforduló inspirálta rajzversennyel, melynek pályázatait kiállították az iskola aulájában. A legsikeresebb iskola vándordíjat vehet át, de senki sem marad sikerélmény nélkül - biztosított az intézményvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában