Énekszó

2023.03.23. 08:00

Újra kamarakórus fesztivál Miskolcon

ÉM

Száll a dal...

Április elején - 1-je és 5-e között - rendezik a 33. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivált a Zenepalotában illetve az Avasi Református Templomban.
„Korábban a fesztivál évente visszatérő 20-25 énekkart megmozgató rendezvény volt. A folyamatot a pandémia megakasztotta, de most próbáljuk a hangversenyeket - igaz egyenlőre szerényebb keretek között - újraéleszteni” - mondta el Sándor Zoltán karnagy, a Miskolci Kórusfesztivál Alapítvány kuratóriumi elnöke. Meglehetősen későn kezdtünk a szervezéshez, ezért az idén csak 3 koncertünk lesz, és egy külföldi kórus tudta vállalta a részvételt. Ők a szomszédos Szlovákia magyar részéből érkeztek, Fülekről (Filekovo). A záróesemény Mozart Requiemjének megszólaltatása lesz. Köztudott, hogy Mozart ezt a művet nagy betegen írta megrendelésre. Halála megakadályozta a mű befejezésében, ezért Süssmayer nevű tanítványa egészítette ki a hiányzó tételeket, és ma a legtöbb előadásban ezt a verziót hallhatjuk. A mostani bemutató érdekessége, hogy a be nem fejezett tételeket azt est vezénylő olasz karmesterének megkomponált kiegészítéseivel hallhatjuk - tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában