Helyi közélet

2023.03.10. 19:00

Tiszaújvárosban gyűjtötték a szeretetszolgálat számára

A Jabil Circuit Magyarország Kft. dolgozói a nemzetközi nőnap alkalmából gyűjtést szerveztek, hogy segítsék a Magyar Máltai Szeretetszolgálat menstruációs szegénység elleni küzdelmét.

ÉM

Alapvető női higiéniai eszközöket tartalmaz a táska

Csatlakozva a #nemluxustáska kezdeményezéshez, a társaság dolgozói több mint száz női táskát és hátizsákot töltöttek meg intim higiénés és tisztálkodási szerekkel. Az adományok értéke meghaladja az egymillió forintot. Az adományokat március 13-án, hétfőn 10 órakor Miskolcon, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csilla von Boeselager Házában (Köln Utca 2.) adják át a szeretetszolgálat munkatársainak. A Jabilt Hancsin Diána hr-igazgató képviseli, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részéről Tóth-Simon Károly vesz részt az eseményen.  

Más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is sok nő érintett a menstruációs szegénységben, vagyis abban, hogy nem tudja megvásárolni a számára alapvető fontosságú intim higiéniás termékeket. Ez a helyzet nem csupán egészségügyi kockázatot jelent, de megfosztja a nőket méltóságuktól, megnehezíti számukra az oktatásban és a munka világában való részvételt is. A #nemluxustaska kampány erre kívánja felhívni a figyelmet és az a célja, hogy az adománygyűjtés révén, a közbeszéd témájába véve, hozzájáruljon a probléma megoldásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában