Konferencia

2023.03.02. 13:34

Nőben az energia Lillafüreden, a Palotaszállóban

A Palotaszállóban tartott tanácskozáson a családon belüli és a munkahelyi női energiák hétköznapi jelentőségéről is szó esett.

Csöbör Katalin, dr. Koncz Zsófia és Matiscsák Éva a lillafüredi rendezvényen

Fotó: Ádám János

„Nőben az energia” címmel rendeznek konferenciát csütörtökön a Nő a Siker Alapítvány a lillafüredi Palotaszállóban, a rendezvény reggel 9-kor kezdődött és este ér véget. A tanácskozás a családon belüli és a munkahelyi női energiák hétköznapi jelentőségét, a lelki- és érzelmi kiegyensúlyozottsághoz, valamint a belső egyensúly megteremtéséhez vezető technikákat tárja fel. A hivatalos program előtt sajtótájékoztató keretében Csöbör Katalin, a Nő a Siker Alapítvány alapítója, országgyűlési képviselő elmondta, minden évben nőnap körül szervezik a konferenciát, hogy még jobban felhívják a figyelmet a nők a gazdaságban és a társadalomban betöltött szerepére.
– Számos kutatás bizonyítja, hogy ott, ahol a nők boldogok, legyen az munkahely vagy család, ott a körülötte lévő emberek is boldogabbak. A konferencián arra keressük a választ, hogy miként őrizhetjük meg mi, nők az energiánkat és testi-lelki egyensúlyunkat ebben a kaotikus világban – jelezte Csöbör Katalin.

Jótékonysági árverés

Matiscsák Éva, a Nő a Siker Alapítvány kuratóriumi elnöke felhívta a figyelmet, a konferencia fontos eseménye az alapítvány által fenntartott Martin János Technikum, Szakképző Iskola és Készségfejlesztő iskola javára rendezett jótékonysági árverés.

– Nemcsak a nőket támogatjuk, hanem a sajátos nevelési igényű gyerekeknek is segítünk. Az iskolában szakmát szerezhetnek a valamilyen fogyatékossággal élő, valamint a figyelemzavaros és autista fiatalok is. Lehetnek pékek, asztalosok, keramikusok, kiskertgondozók, tanulhatnak varrni, és jelenleg a legnépszerűbb a kisállatgondozó szakma. A tanulók által készített tárgyakat árverezzük el, a befolyt összeget pedig az iskola működésére fordítjuk. A diákokon kívül a családokat is segítjük. Támogató szolgálatunk elviszi a diákokat az iskolába, kezelésekre, de akár kirándulni is. Kompetencia-fejlesztő képzéseket tartunk hátrányos helyzetűeknek, hogy a munka világában megállják a helyüket – sorolta Matiscsák Éva.

Dr. Koncz Zsófia, a konferencia fővédnöke, országgyűlési képviselő, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese elöljáróban megjegyezte, ez az első női konferencia, amelyen már édesanyaként vehet részt.

Hangsúlyozta: a kormány a világon egyedülálló családtámogatási politikát folytat. 2010-hez képest rekordot dönt a női foglalkoztatás, de több intézkedés is segíti a fiatalokat a családalapításban. Ilyen többek között a januártól bevezetett szja-mentesség, ami a 30 év alatti, gyermeket vállaló nőket illeti. Szólt arról is, hogy a kormány rezsitámogatása, ami havi 181 ezer forint havonta, szintén a családok helyzetét könnyíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában