A Margaret Island előtt lesz valami

2023.03.03. 10:21

Meglepetést jelentettek be az Avas kilátóval kapcsolatban

Hétfőig még fel lehet menni az Avas kilátóba, aznap ugyanis már átadják a területet a kivitelezőnek, és megkezdődik az építmény felújítása. Ma este pedig valami történik a kocsonyafesztiválon...

Fotó: Ádám János

Hétfőig még fel lehet menni az Avas kilátóba egy utolsó, az épületet még a jelenlegi formájában megörökítő szelfihez, vagy egy-egy fénykép, videó elkészítéséhez, utána viszont már lezárják a tévétornyot a sok éve húzódó felújítási munkálatok megindulása miatt, tájékoztatta portálunkat közleményében a miskolci városháza sajt- és kommunikációs osztálya. A kilátó történetét mutatja be az a kiállítás, ami mától látogatható a polgármesteri hivatal aulájában – a tárlatot az Észak-keleti Átjáró Egyesület állította össze több gyűjtő anyagából válogatva. (A megnyitóról hamarosan beszámolunk portálunkon – a szerk.), a kiállítás gerincét hatvanas-hetvenes évekbeli „nem hivatalos, amatőr" dísztárgyak adják, valamint az épülettel kapcsolatos egyéb relikviák.

A héten két nap is mérföldkövet jelentett a szimbolikus jelentőségű épület történetében, hiszen szerdán a városházán aláírta Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szeivolt István, a kivitelező ÉPKAR Zrt. vezérigazgatója a rekonstrukcióra vonatkozó kivitelezési szerződést. A másik mérföldkőről egyelőre azt lehet tudni, hogy ma este 18:45-kor a Kocsonyafesztivál Szent István téri színpadánál nagy meglepetésre számíthatnak azok a miskolciak, akik már a Margaret Island koncertje előtt ott lesznek a téren, tájékoztatta lapunkat a sajtóosztály.

A tévétorony felújítását TOP-os forrásokból finanszírozza a város, a beruházáshoz kapcsolódó munkaterület-átadást hétfőre tervezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában