Podcast - Sziréna

2023.03.05. 07:00

Könnyen lesz a szextingből bűncselekmény

Önmagában a szexting nem számít bűncselekménynek, ha két felnőtt ember között zajlik, és mindketten csak a saját a tartalmaikat osztják meg egymással. Párok között még akár kifejezetten helye is lehet az intimitásban. A szexuális tartalmú üzenetváltás azonban minden ettől eltérő esetben már megvalósít valamilyen bűncselekményt.

Ennél is nagyobb gond, hogy sok esetben zsarolja, vagy fenyegeti meg egyik fél a másikat a korábban tőle kapott szexuális tartalommal és sok esetben a fenyegetett fél kiskorú. Ennek megfelelően nagyon komoly bűncselekmények is lehetnek egy ilyen ügyből.

Mi okozta a szexting elterjedését, hogyan lesz belőle bűncselekmény, miért terjed jobban a fiatalok körében, mit tehetünk az ellen, hogy bűncselekmény áldozataivá váljunk? Ezekről is beszélgetett Horváth Imre szerkesztő a Borsod Online Sziréna című podcast adásában Majó Márk gyermekvédelmi szakemberrel, amely vasárnap 11.30 órától lesz elérhető oldalunkon.

Az eddigi podcastjaink ITT találhatóak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában