Most jó volt az idő

2023.03.19. 16:38

Alaposan bepótolták az elhalasztott családi napot - fotókkal, videóval!

A Csupa Csoda Vándor Játszótér interaktív játékokkal érkezett Miskolcra vasárnap. De persze más programban sem volt hiány a kilátogatók számára.

Pap Gyula

Fotó: Vajda János

Közleményben tudatta kedden a miskolci városháza, hogy a március 15-re tervezett családi nap a koncertekkel új időpontra kerül – a családi nap helyszíne és a programok nem módosulnak. Vasárnap reggel 10-től egészen kora estig várták koncertek, íjász- és mesterség-bemutatók, lábbábos előadások, illetve kézműves vásár és játszóház, vándorjátszótér, és más színes programok az érdeklődőket. 16 órától adott koncertet Deák Bill Gyula, majd 18 órától a Kelemen Kabátban zenekar lépett fel a Szent István téren felállított színpadon. 

Kedvező időjárás 

A remek időben Csernik Szende székely mesemondó lábbábos előadása nyitotta a sort, melyet táncház követett a Szinvavölgyi Néptáncműhely és a Számadó Zenekar közreműködésével, a Kalamajka Bábszínház pedig a Kismalac és a farkasok előadását mutatta be a népes gyerekseregnek. A Csupa Csoda Vándor Játszótér interaktív játékokkal érkezett a teljesség igény nélkül felsorolva volt golyófutampálya, csodapörgető, madárfelismerő, matatófal, illatozó, dallamfelismerő, szimmetria tükör, lyukkamera.  

Fekete Sándor ötéves és édesanyjával eredetileg a termelői vásárt vették célba, de hamar eljutottak a másik rendezvényre is. Sándor sok mindent kipróbált, ügyesen kezelte a farönk rakodógépet modellező játékot. Azt is megtudtuk, tetszenek a játékok és nagyban hozzájárulnak a kézügyesség fejlesztéséhez. A vasárnapi szép időben délelőtt sétát terveztek, délután pedig irány a DVTK stadion, szurkolni a focicsapatnak – árulta el az anyuka. 

A mesterségbemutató, vásár és kézműves játszóházban a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület szövő, fafaragó, bőrműves, gyöngyfűző, mézeskalácsos, hímző, tojásfestő szakágakat mutatta be. A tábori életet mutatta be lovakkal, huszárokkal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület. Hódi Leheltől megtudtuk Bükkaranyosról érkeztek, különböző rendezvényeken, felvonulásokon vesznek részt, csatabemutatót imitálnak. Tíz felett van a létszámuk, mindenkinek saját lova és korhű huszáröltözéke van. Különlegesség még, hogy a családjukban az édesapjukon kívül is minden gyerek lovagol így egy lány és három fiú alkotja a családi bandériumot. 

A Diósgyőri Ijász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület az íjászat rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket. Lehel bár kezdetben kicsit feszélyezetten kezelte az íjat a szakszerű magyarázatot betartva a harmadik lövésével már csaknem a céltábla közepébe lőtt. Minden más interaktív játékot is kipróbált kérdésünkre tartalmasnak ítélte a vasárnapi programot.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában