Kocsonyafesztivál

2023.03.04. 14:00

A mosolyfelelős békalány

Becca Hungarika a Kocsonyafesztivál egyik látványossága, mindenki vele akar fotózkodni.

Horváth Péterné

Fotó: Vajda János

Szombaton is kiváló a hangulat a miskolci Kocsonyafesztiválon.  Rengeteg ember látogatott ki a gasztrokulturális eseményre, ami kiegészült a szokásos régiségvásárral is. A Szinva teraszon találkoztunk a fesztivál egyik életre kelt védjegyével, a Becca Hungarika nevű békalánnyal. 

Elárulta, a legfőbb dolga, hogy mindenkinek mosolyt csaljon az arcára.  Úgy érzi, ez nagyon szép feladat és neki nagyon jól sikerül. Aki csak meglátja őt, örül, fotózkodni akar vele, megölelik. 

–  Ennyi boldog arcot látni igencsak szívderítő. Az emberekkel beszélgetek, és kiderült, hogy nagyon várták már, hogy legyen egy nagy fesztiválja Miskolcnak. Különösen a Kocsonyafesztivált szeretik. De csak körbe kell nézni! Egész nap programok várják a látogatókat, csupa mosolygós arcot látni. Az emberek boldogok, hogy újra van élet a városban, és azt mondják, hogy több ehhez hasonló programot szeretnének a főutcára. Minket, békákat az ő jókedvük és mosolyuk éltet, nekünk ez a legfontosabb – fogalmazott a békalány, akinek még három békatársa van szolgálatban.

Elárulta, ő is nagyon szereti a kocsonyát, már meg is kóstolta Zsanna-Mannáék halas kocsonyáját, ami nagyon ízlett neki, mert istenien tudják csinálni. 

Végül megtudtuk, a kedves békalány civilben nem más, mint Horváth Péterné, aki a fesztiválmentes napokon a városházán dolgozik portásként. Nagyon szereti a munkáját, mert jó csapat veszi körül, tette hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában