Budapestről jöttek

2023.02.07. 16:01

Tanulni járnak a Baráthegyre

A fővárosi civilek megnézték a sajtüzemet, a léüzemet és a fazekasműhelyet is.

Az alapítványnál fogyatékossággal élőket segítenek, foglalkoztatnak

A közelmúltban a Budapesti Bike Maffia is szakmai látogatáson vett rész a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Farmján. A következőképpen számoltak be tapasztalataikról:

„Eddig keveset beszéltünk arról, hogy a farmunkat  - aminek a tereprendezése így télidőben is tud működni és amit csinálunk is szépen - azért alakítjuk ki, hogy hosszabb távon az állami gondozott fiatalokat is bevonjuk. Termesszenek és dolgozzanak velünk, közösen. Sokszor azt gondoljuk, hogy mindent elölről kell kitalálnunk és felépítenünk, de a farmunk esetében nagyon fontosak a korábbi jó gyakorlatok. Ezért ellátogattunk a Szimbiózis Alapítvány által üzemeltetett Baráthegyi Majorságba, Miskolcra. Megnéztük a sajtüzemet, a léüzemet és a fazekasműhelyet is. Megosztották velünk a saját koncepciójukat a szociális farmról és hogy miért fontosak ezek a társadalmi vállalkozások. És miért? Mert adófizető állampolgárokká válnak az itt foglalkoztatott emberek, akik passzív támogatásból, aktív támogatást kaphatnak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában