Gondolnak a jövőre

2023.02.27. 07:00

Egyedülálló fluidumkitermelő képzés együttműködésben

ÉM

A békéscsabai terem avatásán

Fotó: ME

Részt vesz a Miskolci Egyetem, mint az ország első számú vezető egyeteme a fluidumkitermelő képzésben, együttműködésben a Békéscsabai Szakképzési Centrummal és a MOL-csoporttal. A MOL-csoport új szaktantermet avatott Békéscsabán, az eseményre a miskolci felsőoktatási intézményből a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar vezetése is meghívást kapott. A Miskolci Egyetem és a Békéscsabai Szakképzési Centrum 2021-ben döntött úgy, hogy a fluidumkitermelő okleveles technikusi képzést közösen valósítják meg. 

A szaktanterem átadásán elhangzott: a Miskolci Egyetem ezen a területen az ország első számú egyeteme. A két intézmény együttműködésében kialakított és elismert kompetenciáknak köszönhetően a középiskolás diákok már kellő alapismeretek birtokában, felkészülten folytathatják tanulmányaikat a Miskolci Egyetemen. A közös munkát tovább erősíti, hogy a MOL-csoport mindkét intézményt támogatja. 

A Miskolci Egyetem életében több területen aktívan részt vesz, a békéscsabai intézmény diákjai számára pedig nagyobb részvételt biztosít a duális és a gyakorlati képzésben. Az új szaktanterem avatásán Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja kiemelte: óriási jelentősége van a szakközépiskola, az egyetem és a MOL-csoport kiváló partnerségének, mert ennek összhangja biztos alapot nyújt a jövő szakembereinek képzésében.

Mi az, hogy fluidumkitermelő?

A fluidumbányászat századunk egyik legfontosabb ipari tevékenysége. A fluidumok a felszín alatt több kilométeres mélységben helyezkednek el. Ahhoz, hogy felszínre hozzuk, speciális berendezésekre és szakképzett személyzetre van szükség, ők lesznek a fluidumkitermelők. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában