Jegyzet

2023.02.15. 14:43

A hősök

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Milyen lehet az, amikor az élet biztos pontjai válnak semmissé? Amikor az ember otthona a földdel válik egyenlővé, a családtagjai a romok alatt, nincs élelem, nincs víz, nincs meleg kandalló? Egy apró reményfoszlány tartja csak életben a túlélőket, hogy talán az ő szüleik, az ő gyermekeik, testvéreik élve kerülnek elő a betonhalom alól. Mert vannak olyan bátor emberek, akik akkor is segítenek, amikor maguk is könnyen veszélybe kerülhetnek.

Három, Miskolcon élő speciális mentő a törökországi földrengés után egy percig sem gondolkodott, hogy induljon-e kutatni és menteni vagy sem. Pakoltak, repülőre szálltak, mert tudták, hogy ekkora katasztrófa idején a késlekedés emberéletekbe kerülhet. Őket is megdöbbentette a látvány. Térdre rogyott házak körül sírtak, sikoltoztak az emberek. Éjjeli menedékként a romokból építettek maguknak átmeneti szállást, és minden éghetőt a tűzre dobtak, hogy a mínuszokban meg ne fagyjanak.

A speciális mentők sem voltak sokkal jobb körülmények között, de az ő biztos pontjaik erőt adott számukra. Várták őket haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában