Döntés

2023.01.03. 10:00

Új szociális lakások Encsen

Még több család lakásproblémája oldódhat meg, és az utcakép is javul.

ÉM

További négy szociális lakás kialakításáról született döntés Encsen. A Szeles utca 2 ingatlan földszintje az önkormányzat tulajdona, amely novemberben külső okok miatt megüresedett. A napokban a beszerzési eljárás véglegesítésével szerződést kötött Mikola Gergely polgármester az Encs Városgazda Nonprofit Kft.-vel, amelyk közel 26 millió forintból elkezdi kialakítani a 47-57 négyzetméter alapterületű lakásokat, teljes homlokzati megújítás mellett annak érdekében, hogy a városkép tovább javuljon.

„Fontos feladatomnak tekintem az önkormányzati lakások gyarapítását, az elmúlt időszakot vizsgálva így már 15 százalékkal nő a lakásállományunk. A városgazda 2022-ben  nagyon jól teljesített, sok beruházásunk megvalósítását az önkormányzati cégnek köszönhetünk, párat kiemelve: Városi Galéria felújítása, Petőfi 12. szociális lakások külső felújítása, MÁV-vécé kialakítása, Petőfi 79. 1/1 lakás felújítása, MÁV-parkoló kialakítása, a hulladéklerakó telep kerítésének kialakítása és bekamerázása„ - sorolta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában