Áradás

2023.01.19. 17:40

Szendrőben a Bódva miatt kell védekezni

A nagymértékű csapadék hatására a Bódva folyón is árhullám vonul le, amely miatt Szendrőben már lépéseket kellett tenni csütörtökön.

ÉM

Egyre nagyobb területet borít víz

Forrás: Szendrő PH

Szaniszló János, Szendrő polgármesterének tájékoztatása szerint a csütörtök reggeli állapot 194 centiméteres vízszint volt, de további emelkedés várható. A január 21-22-ei tetőzés előreláthatólag 224 centiméteres vízszint magasságnál fog bekövetkezni.

A magas vízszint akadályozza a Kantra városrészből befolyó csapadékvizet, ezért annak átemelése szükséges a Bódva medrébe.

„Ennek biztosítása érdekében ma reggel 8 órától védekezést rendeltem el, 3 darab szivattyúval emeljük át a belvizet a Bódva medrébe. A jelenlegi és várható vízszint magasság lakókörnyezetet nem veszélyeztet, elöntések kül- és belterületi mezőgazdasági ingatlanokat érintenek. Tájékoztatásul közlöm, hogy a jelenlegi árhullám várható vízszintje 100 centiméterrel marad el a 2010 évi legmagasabb vízszinttől" - tájékoztatott a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában