Női szerepek

2023.01.15. 09:00

Esszé- és novellaíró pályázatot hirdet a Tokaj-Hegyalja Egyetem

Lorántffy Zsuzsanna személye és munkássága előtt tisztelegve írták ki az országos irodalmi pályázatot középiskolás diákok, egyetemisták és felnőttek számára.

ÉM

Cél, hogy a pályázók a sokoldalú Lorántffy Zsuzsanna szellemiségét megidézve mutassák be a női szerepeket. Témajavaslatok: példaértékű női sorsok – építők és építkezők, a nők a közéletben egykor és ma, valamint a női közösségformálás – családban és azon kívül. Terjedelem 3 ezer és 20 ezer karakter közötti. Határidő 2023. február 10. Beküldés módja: pdf dokumentum, elektronikus formában (csatolt mellékletben vagy óriásfájlként). 

E-mail cím: [email protected]. Információ: Dr. Toma Kornélia intézetigazgató: [email protected]. A szerző neve helyett jeligét kérnek. A pályaművek mellé kísérőlevelet kell csatolni, amely tartalmazza a pályázó teljes nevét, e-mail címét, lakhelyét, telefonos elérhetőségét, valamint a választott jeligét és az alkotás címét. A nevezés ingyenes. 

A nevezéssel a pályázó elismeri, hogy rendelkezik a mű szerzői jogaival. A pályaműveket zsűri értékeli. A fődíj kategóriánkként egy-egy tablet és a művek megjelentetése a Zempléni Múzsa folyóiratban. A díjak átadása 2023. február 17-én, Sárospatakon, a ZsuzsannaFeszt keretében lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában