Városünnep

2023.01.14. 17:00

Ekkor lett város Nyékládháza

A jubileumi év nagyszabású programsorozatot ígér.

ÉM

A jubileumi év rendezvényeit a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar újévi koncertjén nyitotta meg Tóth Balázs, a város polgármestere. Mint utalt rá, a koncert jubileumi rendezvények sorát is megnyitja – az egyes alkalmakra ezúton is invitálta a város lakóit. 

2003. július 1-jén lépett hatályba Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság elnökének 95/2003 (VI. 16.) határozata, ami Nyékládháza nagyközségnek városi címet adományozott. Azóta a város évről évre méltó módon ünnepli várossá avatásának évfordulóját.  

Idén a tervek szerint minden hónapban lesz egy nagyobb, jubileumi rendezvény, amelyek sorát ez a nagysikerű, teltházas újévi koncert nyitotta meg a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtárban. A napjainkban egyre híresebb fúvószenekar fiatal zenészei mellett hallhatta a közönség Kerekes Dorina Petrát és Magyar Grétát, a város ifjú tehetségeit is énekelni. Az estét operett- és musicalrészletek, polkák, keringők színesítették, s tették igazi ünnepi évnyitóvá.

Hazaváró programok 

A rendezvénysorozat egyes alkalmaira, különösen a június végén tartandó tónapra és a városnapra mindenkit hazavár Nyékládháza. Mindazokat, akik ott nőttek fel, onnan indultak, és egy közösséget alkotnak közös gyökereikkel, nyékládházi kötődésükkel.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában