Óriási hír!

2022.12.02. 17:00

Újranyit a szikszói uszoda szombaton

A létesítményt a magas rezsiárak miatt volt kénytelen a városvezetés bezárni még október 22-én.

illusztráció / Shutterstock

Fotó: Red Tiger

Ahogy akkor beszámoltunk róla, a szikszói közgyűlésnek is nehéz döntéseket kellett meghoznia az emelkedő rezsiárak miatt. Így bezárták a könyvtárat, az Inkubátorház emeletét, és az uszodát is. Sváb Antal polgármester akkor ideiglenes leállásról és nem bezárásról beszélt, „karbantartunk, ideiglenesen állunk le, de újranyitjuk, amint tudjuk működtetni” mondta.

Csütörtökön dr. Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán számolt be róla, hogy szombaton már újranyithat a létesítmény.

 

„Óriási hírrel indul a december: Megmentettük a Szikszói uszodát! Szikszó város vezetése és Gál Péter, a Szikszó Városi Uszoda vezetője keresett meg novemberben, egy nagyon fontos – sokakat érintő – üggyel kapcsolatban, miszerint az uszoda a megemelkedett energiaárak miatt bezárni kényszerült. Azonnal megkerestem Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár urat, aki első kérésemre az ügy mellé állt, az ő támogatása nélkül nem valósulhatna meg az, hogy már szombaton újranyithat a népszerű intézmény!

Azért is nagyon fontos ügy ez számomra, hiszen az uszodában – a városból és a környező településekről – havonta több ezer ember fordul meg, kezdve az egész pici gyermekektől, az óvodásokon, az iskolásokon keresztül a felnőtt lakosságig. Ráadásul az uszoda lehetőséget biztosít babaúszásra, gyógy- és sporttestnevelés órák tartására is, így minden élethelyzetben segítséget nyújt az itt élők számára” - írta dr. Koncz Zsófia a bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában