Energiaválság

2022.11.07. 16:00

Bezárt az egyik tiszaújvárosi uszoda

A korábbi 4,5 millió forintos távhődíj közel 70 millió forintra emelkedne. Kigazdálkodhatatlannak ítélték.

ÉM

Fotó: tiszaujvaros.hu

Az energiaválság nem várt intézkedések meghozatalára kényszerítette Tiszaújvárost is. Erről közösségi oldalán adott tájékoztatást dr. Fülöp György polgármester.

Tizenötszörös távhődíj  

A nyár végi viharkár miatt a legutóbbi napokig a Deák téri uszoda szolgálta ki a lakosság, a köznevelési intézmények és a sportegyesületek igényeit. Az uszodát távhővel fűtik, amelynek díja – a technológiai és ipari miniszter rendelete alapján – október 1-jétől a 15-szörösére emelkedett. 

Az előző fűtési szezonban fizetett 4,5 millió forintos távhődíj így közel 70 millió forintra ugrana. Az áramdíj szintén, közel a háromszorosára emelkedett. Az üzemeltető számításai szerint a változások 100 millió forintos veszteséget okozhatnak, ami likviditási válságba sodorhatja a Tiszaújvárosi Sport-Park Kft.-t, veszélyeztetve az egész sportcentrum működését.

Számoltak, de... 

A társaság újraszámította az uszoda pályahasználati díjait és erről tájékoztatták az érintetteket – tudtuk meg a polgármestertől. – A Mezőkövesdi Tankerületi Központ jelezte, hogy 2023. január 1-je után fedezet hiányában nem rendeli meg az uszoda szolgáltatásait, így a fajlagos költségek ennek hatására még tovább emelkednének, ellehetetlenítve ezzel valamennyi felhasználó működését.  

A korábbi pályabérlők jelentős többsége szintén arról tájékoztatta a társaságot, hogy a megemelkedett árakon nem tudja igénybe venni az uszoda szolgáltatásait.

Február végéig zárva 

Mérlegelve minden tényezőt, az uszodát használók igényeit és a város hosszú távú érdekeit, az érintettekkel egyeztetve az a döntés született, hogy a Deák téri uszoda november 7-étől várhatóan február végéig zárva lesz.  

Ebben az időszakban megtörténnek az elkerülhetetlen karbantartási munkálatok. Az uszoda időszakos bezárása az ott dolgozókat nem veszélyezteti, az elkövetkezendő négy hónapban a sportcentrumban és az uszodában történő karbantartási munkálatokban vesznek részt, valamint közreműködnek a téren felállítandó korcsolyapálya működtetésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában