Advent

2022.12.18. 20:00

Miskolc koszorúján világít a szeretet gyertyája is

Miskolc adventi koszorúján meghitt ünnepség keretében lobbant fel a negyedik láng.

HE

Fotó: Ádám János

Advent negyedik vasárnapján is gazdag programmal várta Miskolc a családokat. Délután 2 órától megnyílt az adventi gyerekkuckó, ahol különböző izgalmas  programok közül válogathattak. Részt vehettek a Kohászati Múzeum kézműves foglalkozásán, készíthettek karácsonyi díszeket, és megcsodálhatták a Miskolci Vasútmodellezők Egyesületének terepasztalát.  A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár mesés könyvbemutatóval készült, a Miskolci Örömdal-kör pedig a mesék birodalmába hívta a gyerekeket. Zámborszky Eszter szintén meséket hozott a gyerekeknek, a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes pedig ragyogó bemutatót, majd közös táncra hívták az érdeklődőket.

Délután 4 órakor a Szent István téren gyülekeztek az emberek. Itt ünnepi műsort hallhattak a római katolikus felekezet szervezésében. Énekelt a  Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium kórusa, igét hirdetett Juhász Ferenc római katolikus helynök. A város adventi koszorújának negyedik gyertyáját Veres Pál polgármester, Juhász Ferenc római katolikus helynök és Jernei Péter, az Észak-magyarországi cserkészkerület elnöke gyújtotta meg. Ezt követően a polgármester mondott köszöntőt, majd a betlehemi láng osztása következett.  Az ünnepség végén a  legszebb karácsonyi éneket, a Csendes éjt énekelték el a résztvevők a városban élő valamennyi nemzetiség nyelvén, a Békét és reménységet dalt pedig közösen az iskolai kórusok és önkormányzati képviselők együtt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában