Advent

2022.12.18. 15:30

Miskolci aranyvasárnap régiségvásárral és termelői nappal (képekkel és videóval)

A hétvégén kiváló alkalom adódott Miskolcon az ajándékok beszerzésére és az adventi villamos megcsodálására.

HE

Fotó: Ádám János

Ha korábban esetleg nem, aranyvasárnap bizonyára mindenki megtalálta a legmegfelelőbb karácsonyi ajándékot. Miskolc főutcája ugyanis újra benépesült, ebben a hónapban már másodszor a régiségvásár árusaival és vásárlóival. A kínálat most is gazdag volt, az érdeklődés pedig élénk, hiszen itt olyan kincsekre lehetett vadászni, amelyeket máshol nem lehet kapni. De nemcsak a főutca kínált látnivalókat, hanem az Erzsébet tér is, mivel itt rendezték meg az adventi termelői napot. 

Alpakkasimogatás

Délelőtt 9 órakor kezdődött a vásár, a színpadon pedig ünnepi műsor szórakoztatta a vásárlókat. A Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium diákjai betlehemi műsort adtak elő. Kucskár Huba énekes adventi műsorral készült, majd a  Classic Brass Quintet karácsonyi koncertje következett.  A kicsik simogathattak alpakát, az ajándékot keresők dolgát pedig megkönnyítette a Fügedi Márta Hagyományőrző Egyesület kézműves vására és foglalkoztatója. A szervezők kérték, hogy aki teheti, vigyen magával egy számára felesleges téli ruhát, a rászoruló emberek számára. Többen is eleget tettek a felhívásnak.

 

Villamosnézőben 

A régiségvásárok idején, ahogy minden alkalommal, a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok közlekedtek. Épp ezért az MVK, a vásárba kilátogatóknak kedveskedve, ezúttal is ki tudta állítani az adventi villamost a Városház téri megállóba. Ezt reggel 8 órától délután 3 óráig bárki megtekinthette. Sokan voltak kíváncsiak a mézeskalács házikónak felöltöztetett villamos belső mesevilágára, hiszen ezúttal nyugodt körülmények között lehetett megcsodálni. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában