Ünnepvárás

2022.12.18. 16:55

Fogadták és továbbadták Miskolcon a betlehemi lángot

A karácsonyi ünnep eredeti jelentésére kívánja felhívni a figyelmet a Miskolci Gráciák Egyesület.

HE

Fotó: Ádám János

Immár 13. alkalommal fogadták és adták tovább a betlehemi lángot a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai, meghitt ünnepség keretében. A lángot gyertyáról gyertyára adták tovább a miskolci embereknek, valamint hatodik alkalommal Borsod-Abaúj-Zemplén megye polgármestereinek, akik tovább vitték a megye és a környék lakóinak. A Bécsből hozott lángot Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesület elnöke vette át a miskolci cserkészektől. Ezt követően a templomban rövid megemlékezés tartottak a történelmi egyházak képviselőinek részvételével. A Hősök terén a Miskolci Gráciák által felállított jászol megáldása után átvették a lángot a miskolciak és a megye polgármesterei.

A betlehemi láng az ünnep, a szeretet és a béke jelképe értékvesztett világunkban. Rendezvényünkkel a karácsonyi ünnep eredeti jelentésére kívánjuk felhívni a figyelmet, fogalmaztak a Miskolci Gráciák. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában