Búcsú az óévtől

2022.12.28. 16:00

Hócsizma nem kell, inkább esőkabátot vigyen a szilveszteri buliba!

"Tavaszias" időben búcsúzunk az óévtől, hiszen továbbra is enyhe léghullámok érkeznek fölénk.

Fotó: Ground Picture

Tartósnak ígérkezik az erős nyugatias áramlás hazánk fölött, és a jövő hét közepéig  kitart. Attól, hogy mi szívesebben időzünk ebben az időben odakint és a pénztárcánk is meghálálja, hiszen nem kell annyit fűteni, a túlságosan enyhe idő nem kedvező a növényeknek, de a kártevők és kórokozók sem ritkulnak így. 
Csapadék bőven hullott az év utolsó négy hónapjában, a talaj nedvességgel való feltöltődése nagyon jól halad, az őszi vetések szép állapotban vannak - írja az OMSZ legfrissebb agrometeorológiai jelentésében.

Tíz fok körül

A jövő hét közepéig a hőmérséklet a déli órákban délnyugaton jellemzően 10 fok fölé, egyes napokon 15 fok közelébe emelkedik majd, igaz, térségünkben, az északkeleti részeken 5 fok körül marad. Az éjszakák fagymentesnek ígérkeznek. Pici eső eshet, de mennyisége jellemzően 5 milliméter alatt marad. 
Reggelente ezekben a napokban kel föl legkésőbb a Nap, míg délután - ez már apró öröm - napról-napra 1-1 perccel később nyugszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában