Talány

2022.12.04. 18:00

Eltűnt a bohóc, a lufival együtt a miskolci Tiszai pályaudvar elől

A miskolci önkormányzat sem tudja, hová lett a kutyapárt molinója.

HE

Augusztusban még ott volt a bohóc az aluljáróban

Fotó: Bujdos Tibor

Még mindig nem tudni, mit történt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt bohócos molinójával, melyet még augusztusban helyeztek el a Tiszai pályaudvaron, a rég nem használt aluljáró kordonjára. A street art alkotás ugyanis eltűnt, amikor a miskolci önkormányzat befedte az elhanyagolt aluljárót, és virágágyást alakított ki a helyén. 

A Kétfarkú Kutyapárt örült, hogy akciójukkal megoldottak egy újabb problémát, de szerették volna visszakapni a molinójukat. Ehhez azonban sem a Városgazda Kft.-től, sem a Miskolci Önkormányzati Rendészettől nem kaptak segítséget. Emiatt feljelentést tettek a rendőrségen, mert csak így kérhetők ki a közterület-figyelő kamerák felvétele.

A miskolci önkormányzatot az elmúlt héten többek között arról kérdeztük, mi történt a bohócot ábrázoló molinóval. „Amikor a munkaterület átvette a Városgazda Kft., a molinó már nem volt ott”, írták.

Kiss Gábor, a kutyapárt miskolci képviselője azt mondta portálunknak, a rendőrségtől még nem kaptak semmilyen visszajelzést, és továbbra sem tudni, hová lett a bohócos molinójuk. Azt egyébként a párt saját műhelyében készítették, és így, önköltséges áron is 55 ezer forint körül van az értéke. Ezenkívül eszmei értéket is képvisel, hiszen miatta kezdett el foglalkozni a városvezetés a több mint tíz éve lezárt aluljáróval. Mindemellett nem elhanyagolható a molinó művészi értéke sem, hangsúlyozta Kiss Gábor.

Félelmetes állapot

A közösségi oldalukon ekként indokolták a molinó kihelyezését: „Miskolc vasútállomása kulcsfontosságú a régió közlekedésében, a peronokat és a várost összekötő aluljáró viszont félelmetes állapotban volt. A városba érkezőket azonnal egy aluljáró fogadja, ahol három nyelven üdvözlik a látogatókat. Ez idáig szép és jó lenne, ha ez nem egy elhagyatott, félhomályban lévő aluljárón lenne olvasható. Miskolci csapatunk ezért úgy döntött, kicsit feldobja a környéket. De nem úgy, ahogy azt bárki gondolná! Az „Az” című film híres jelenetéből kölcsönöztük az ihletet. Ugyanis Pennywise jelent meg az aluljáróban, kezében a piros lufival.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában